Bedömningar

Varje vår arrangerar SWB tillsammans med regionala avelsföreningar unghästtest runtom i Sverige. Unghästtest är ett utmärkt mål för den unga hästen och är även en möjlighet att kvala till Breeders Trophy. Unghästtesterna består av klasser för 3- och 4-åriga hästar som bedöms i gångarter, hoppning och exteriör. Unghästtestet för de treåriga hästarna innebär visning av hästen för hand, löshoppning samt ett frivilligt ridprov. De fyraåriga hästarna visas ridna och har möjlighet visas i antingen löshoppning eller uppsutten hoppning. Utöver bedömningarna för de unga hästarna arrangeras även Öppen Klass, där äldre hästar har möjlighet att delta. Reglemente för unghästbedömning

 Bedömningar 2022

Unghästtest

Extra insatt ridhäst- och unghästtest på Grevagården den 14 augusti 2022.

Propositon

Resultat 3-åringar 220814 Hopptalang

Resultat 3-åringar 220814 Gångartstalang

Resultat Ridhästtest Öppen Klass Gångarter

Resultat Ridhästtest 2B Gångarter

Unghäst för 2022 äger rum den 15 och 16 maj på Grevagårdens Hästsportcenter i Skövde.

Domare kommer vara för exteriör/gångarter: Karl-Henrik Heimdahl, Hoppning: Mikael Nohlin och Ridprov: Wanja Wallemyr/Ann-Kristin Karlsson.

Proposition  

Resultat 3-åringar  2022 Hopptalang

Resultat 3-åringar 2022 Gångartstalang

Resultat 4-åringar 2022 Gångartstalang

För att delta i SWBs bedömningar krävs att hästens ägare är Plusmedlem eller Aktiv Medlem i SWB och en regional avelsförening.

Fölbedömning
Målsättningen med fölbedömningarna är i första hand en stimulans för uppfödarna att tidigt ägna sig åt fölet. Det kan också vara ett tillfälle för visning av föl till salu. Alla föl som ska registreras hos SWB får delta i fölbedömning, även föl med gråa papper.

2022 års fölbedömning går av stapeln den 13 augusti. Det kommer finnas två olika platser att visa fölen på; förmiddagen är vi hos Stall Of East i Mariestad och eftermiddagen är på Grevagården, Skövde.

Domare för fölen är i år Harald Jönsson.

Proposition

Fotogalleri
Treårstest 2015 Fölbedömning 2018
Evenemang Unghästtest Fölbedömning Datum 20-21 Maj 2018 19 Augusti 2018 Plats Grevagårdens Hästsportcenter Grevagårdens Hästportcenter