Bedömningar

Varje vår arrangerar SWB tillsammans med regionala avelsföreningar unghästtest runtom i Sverige. Unghästtest är ett utmärkt mål för den unga hästen och är även en möjlighet att kvala till Breeders Trophy. Unghästtesterna består av klasser för 3- och 4-åriga hästar som bedöms i gångarter, hoppning och exteriör. Unghästtestet för de treåriga hästarna innebär visning av hästen för hand, löshoppning samt ett frivilligt ridprov. De fyraåriga hästarna visas ridna och har möjlighet visas i antingen löshoppning eller uppsutten hoppning. Utöver bedömningarna för de unga hästarna arrangeras även Öppen Klass, där äldre hästar har möjlighet att delta. Reglemente för unghästbedömning

 Bedömningar 2021

Unghästtest

Unghäst och ridhästtest för 2021 äger rum den 14 och 15 maj på Grevagårdens Hästsportcenter i Skövde.
Det kommer även i år vara ett publikfritt arrangemang på grund av COVID-19.

Domare kommer vara för exteriör/gångarter: Karl-Henrik Heimdahl, Ridprov: Vanja Wallemyr och Hoppning: Marianne Leffler.

 

Proposition  

För att delta i SWBs bedömningar krävs att hästens ägare är Plusmedlem eller Aktiv Medlem i SWB och en regional avelsförening.

Fölbedömning
Målsättningen med fölbedömningarna är i första hand en stimulans för uppfödarna att tidigt ägna sig åt fölet. Det kan också vara ett tillfälle för visning av föl till salu. Alla föl som ska registreras hos SWB får delta i fölbedömning, även föl med gråa papper.

 

2020 års fölbedömning går av stapeln den 9 augusti. Det kommer finnas två olika platser att visa fölen på; förmiddagen är vi hos Stall Of East i Mariestad och eftermiddagen är på Stall Ekeberg i Hjo.

Domare för fölen är i år Harald Jönsson

Proposition

Resultatlista Gångartsföl 2020

Resultatlista Hoppföl 2020

Fotogalleri
Treårstest 2015 Fölbedömning 2018
Evenemang Unghästtest Fölbedömning Datum 20-21 Maj 2018 19 Augusti 2018 Plats Grevagårdens Hästsportcenter Grevagårdens Hästportcenter